Functional analysis

Bij Refleqt specialiseren we ons in alles wat nodig is om continuous delivery te implementeren. Onze kracht? Een scherp oog voor detail en sterk inlevingsvermogen om zo kwaliteit te waarborgen.

Van complexiteit naar duidelijkheid met functional analysis

First-time-right successen starten bij een functional analysis (FA). Bij software development moet je een duidelijk plan opstellen over wat softwareapplicatie moet kunnen, waarom en hoe. Laat onze designated functioneel analisten helpen! Zij brengen samen met jouw team de functionaliteiten van de softwareapplicatie in kaart en helpen bij het opzetten van een plan om die doelen te bereiken.

Door FA vaar je niet blind, maar werkt jouw team doelgericht om een software design op maat van jouw noden te realiseren. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen binnen het team. Daarnaast bespaart het jouw onderneming ook kosten: bugs detecteer je proactief, waardoor de go-live van jouw softwareapplicatie smooth en zonder verrassingen verloopt.

De voordelen van Functional Analysis

  • Geniet van een beter software design: De functionele analyse schept een helder beeld hoe ze de softwareapplicatie moeten bouwen en welke belangrijke functionaliteiten het moet bezitten. Plus er staat ook helder omschreven welke tests er voorzien zijn om te controleren of alles werkt.
  • Eenduidige acceptatiecriteria: Tijdens de functionele analyse worden er afspraken gemaakt rond de acceptatiecriteria. Daardoor zitten alle partijen op één lijn wanneer de QA-teams starten met testen.
  • Nauwkeurige kostenraming: Doordat je goed weet wat je wil bouwen, kan je accuraat de kosten berekenen om jouw softwareapplicatie te ontwikkelen.
  • Sneller development proces: Alle functionaliteiten zijn helder gedefinieerd, daardoor zijn er later minder wijzigingen of herwerkingen nodig. Dit bespaart tijd en kosten.

De brug tussen business en IT

Een functioneel analist weerspiegelt het beeld van je bedrijfsprocessen en businessnoden. We zorgen voor gemoedsrust bij alle betrokken partijen. We blijven doorheen het hele ontwikkelproces het product-orakel en zorgen er uiteindelijk voor dat je applicatie doet wat moet.

Onze approach

Analyse loopt typisch altijd een iteratie voor op de ontwikkeling. De noodzaak is er dus om vooraf in kaart te brengen wat er moet ontwikkeld worden. We starten steeds vanuit het doel om kwalitatieve software op te leveren. We werken dan ook nauw samen met onze andere collega’s van Refleqt, specialisten in quality assurance en test automation.

Leer je ons graag beter kennen?