Performance testing

Optimaliseer je succes met vlekkeloze prestaties – Onze passie is het testen van jouw software voor topprestaties!

Performance Testing as your fast lane to success

De go-live van nieuwe platformen of applicaties: bezorgt je dat stress? Ons niet. Wij zoeken naar de potentiële bottlenecks in jouw systemen. Zo kunnen we bijvoorbeeld trage processen identificeren of onder verscheidene omstandigheden reactietijden opmeten van de software. Daarnaast kunnen we geheugenlekken identificeren, schaalbaarheidsanalyses uitvoeren, het systeemherstel onder de loep nemen… noem maar op. Zo maken wij de pijnpunten in jouw systemen bekend zodat je die kan aanpakken.

Plan van aanpak bij Performance Testing

Er zijn veel verschillende soorten tests die mogelijk zijn om de performance van jouw software te testen. Een eerste vereiste om daaraan te starten is een degelijke voorbereiding en planning.

We starten daarom altijd met een intakegesprek. Tijdens dat gesprek zoeken we antwoorden op een aantal belangrijke vragen: hoe ziet de applicatie eruit? Waarvoor wordt die gebruikt? Wie zijn de typische gebruikers? Welke gebruikersprofielen zijn er? Tijdens de eerste fase kijken we dus welke persona’s er zijn en wat de belangrijkste workflows zijn op de applicatie. Daarvoor hebben we een duidelijke demo nodig van de klant.

We vragen ook toegang tot de applicatie zodat we zelf alle stappen kunnen doorlopen. We houden daarbij de verscheidene persona’s in het achterhoofd om de diverse flows te testen. Wanneer de analyses erop zitten, maken we een inschatting van de workload en stellen we een proposal op.

In fase twee bouwen we de testscripts en bepalen we de scenario’s die we willen testen. De testscripts zijn geautomatiseerde instructies om gedrag van gebruikers te simuleren. De scenario’s houden een combinatie in van diverse testscripts en configuraties die specifieke gebruikersinteracties nabootsen.

Tijdens de derde starten we met het uitvoeren van de testen. Daarbij kiezen we voor een war room aanpak. Zo houden we de feedback loop tussen klant en tester zo kort mogelijk. Na elke uitvoering bieden we onze klant de ruimte om de nodige aanpassingen en fixes uit te voeren vooraleer we met de volgende uitvoering starten. Dit is een iteratief proces. Daarmee bedoelen we dat die cyclus meerdere keren wordt herhaald, tot de gewenste performantie bereikt is.

Klaar om jouw performance te testen?

You name it, we test it

  • Load testing: Om het gedrag van een applicatie te bepalen bij een realistische belasting van het systeem.
  • Stress testing: Voor dit soort testen kijken we hoe de applicatie reageert bij een verhoogde belasting. Dit betekent een load die boven de gebruikelijke limieten ligt en ver boven de operationele capaciteit.
  • Spike testing: Dit is een test bedoeld om te kijken hoe een app of platform reageert bij significante piekbelastigen. Denk bijvoorbeeld aan een ticketverkoop van een populaire band: iedereen wil tegelijk inloggen, dus de app mag absoluut niet crashen.
  • Scalability testen: Deze testen hebben tot doel om na te gaan hoe future-proof applicaties en platformen zijn. Zo kijken we hoe de applicatie op de huidige load reageert. Via een simulatie schatten we de toekomstige groei in van de klant en maken een inschatting of hun omgeving die stijging aankan.
  • Endurance testing: Dit zijn eigenlijk load testen waarvan we de doorlooptijd vermenigvuldigen. In plaats van te focussen op meer gebruikers, monitoren we de applicatie voor een langere periode. Zo sporen we geheugenlekken op en knelpunten die pas over een langere periode voor problemen zorgen.
  • Capacity testing: Met dit soort testen onderzoeken we het breekpunt van jouw systemen. We analyseren wanneer die bij een graduele verhoging van de load vast begint te lopen. Op die manier scheppen we een beeld over hoe jij de resources in jouw omgeving efficiënter kan instellen.
  • Trend monitoring: We kijken gedurende de gehele ontwikkeling of de performantie stabiel blijft om dubbel ontwikkelwerk te vermijden.

Gegarandeerde kwaliteit

Dit is slechts een greep uit de testmogelijkheden. Laat ons helpen bij het identificeren van potentiële prestatieproblemen en het optimaliseren van jouw platformen.

Bekijk alvast eens wat onze services voor anderen hebben betekend.

Leer je ons graag beter kennen?