Test Automation

Bij Refleqt specialiseren we ons in alles wat nodig is om continuous delivery te implementeren. Onze kracht? Geautomatiseerd tool-  en taal onafhankelijk testen.

De kracht van test automation

Test automation kan op diverse manieren, maar belangrijk is dat je softwareapplicaties niet meer volledig manueel hoeft te testen. In de begindagen van software development was dit wel het geval: testers gebruikten de software en simuleerden manueel allerlei interacties om fouten in de softwareapplicatie op te sporen. Met test automation is dit tijdsintensieve scenario verleden tijd. Meer nog: je kan die tests herhalen, wat de testdekking groter maakt!

Met test automation spaar je daarom tijd uit: scenarios worden automatisch uitgevoerd. Plus je kan die tests herhalen, wat de testdekking groter maakt!

Bij Refleqt hebben we – naast veel ervaring in test automation – ook de grote troef dat we taal- en tool-onafhankelijk werken. Dit betekent dat we afhankelijk van jouw project de test automation tool kiezen die het best bij de behoeften van jouw softwareapplicatie past. Als technologisch Zwitserland hebben we daarnaast de luxe dat we de test schrijven in de programmeertaal die het meest geschikt is voor jouw project. Dit schept verder ook de vrijheid om te kiezen voor open source tools, wat interessant is voor het budget.

De voordelen van test automation

  • Een snellere testuitvoering: je wint tijd in het ontwikkelingsproces.
  • Automatisch: je kan de testen herhalen zonder risico op vermoeidheid bij de medewerkers. Resultaat: betrouwbare, consistente testresultaten.
  • Verlaging van kosten op lange termijn: vroegtijdige detectie van bugs in jouw systemen waardoor je sneller first-time-right successen boekt.
  • Problemen worden sneller aangepakt: de negatieve impact van bottlenecks wordt snel weggewerkt.
  • Parallel testen: er worden heel wat testscenario’s in één keer uitgevoerd.
  • Compatibiliteit testen: op verschillende omgevingen, browsers en apparaten.
  • Snellere go-to-market: je werkt met snellere iteraties, wat jouw development team ontzorgt.
  • Heldere rapportering: je ontvangt heldere analyses waar en waarom het systeem vastloopt.

Plan van aanpak

We creëren een test approach op maat. We kiezen daarvoor steeds voor een combinatie van de beste aspecten van manueel en automation testings. Continu, automatisch testen genereert continu feedback en garandeert informatie die steeds up-to-date is waarmee je je stakeholders kan geruststellen. Daarnaast maakt continue feedback, continuous integration mogelijk.

Leer je ons graag beter kennen?