About Refleqt

From test automation to QA, our story

Onze missie

Onze missie is simpel: we ondersteunen teams bij het leveren van hoogwaardige software met de focus op kwaliteit. We werken nauw samen met onze partners gedurende de hele levenscyclus, om op maat gemaakte Quality Solutions te bieden voor zowel functionele als niet-functionele uitdagingen. In een ideale situatie zijn we vanaf het begin betrokken, zodat we proactief problemen kunnen aanpakken. Wij fungeren als betrouwbare gatekeeper die de kwaliteit van jouw softwaretoepassingen bewaakt en beschermt. Wat win jij daarbij? Een snellere time-to-market met jouw softwaretoepassingen.

Onze visie

Wij beschouwen kwaliteit als een mindset, in plaats van enkel een vluchtige gedachte. Het is dan ook ons doel om kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. Om die reden werken we ook zoveel mogelijk met open source tools, zoals bijvoorbeeld Cypress, Appium, Gatling… Licenties en software-aankopen vragen vaak een grote hap uit budgetten, daarom onze motivatie om zoveel mogelijk open source te werken: dit is budgetvriendelijker zodat onze inzet zo breed mogelijk toegankelijk wordt.

Ons verhaal

Sinds 2017 zijn we officieel van start gegaan als Quality gatekeepers. Onze focus is volledig gericht op het waarborgen van kwaliteit in technisch complexe omgevingen.

Het doel is om QA – Quality Assurance te professionaliseren met daarbij een sterke klemtoon op Test Automation. Om dit waar te maken, werken we samen met gedreven experten. Het resultaat? Al meer dan 100 opleveringen ofwel onze kwaliteitsreferenties. Leren staat centraal in ons verhaal. In een snel wijzigend veld is het belangrijk dat we onszelf en onze processen met een kritisch oog blijven evalueren.

Oorspronkelijk sloegen we onze vleugels uit in Kontich, maar al snel bouwden we extra nesten in Hasselt en Merelbeke. Tegenwoordig zijn we ook geland in het zonnige Valencia in Spanje.

Ons team

Om onze missie waar te maken, rekenen we op een gevarieerd team van 30 consultants. We hebben zowel specialisten in functionele analyses, als experten in Quality Assurance en performance engineers.

Wat ons team kenmerkt is de ‘Can Do’-mentaliteit. We vatten de kwaliteits-koe bij de hoorns door continu te investeren in een leercultuur op de werkvloer. Coaching op maat, daar draaien we onze hand niet voor om. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar sneller dan ooit op, dus wij blijven mooi mee rennen.

Bij complexe technische problemen is het belangrijk steeds nieuwe en creatieve oplossingen te bedenken. Onze open werkcultuur stimuleert alvast de creatieve mindset van onze specialisten. Want wanneer de sfeer goed zit, komen solide oplossingen boven water.

Benieuwd wat we al gerealiseerd hebben?

  • Chaos engineering bij een sportgigant
  • Insurance IoT voor een internationale elektronica producent
  • Freight tracking system voor Toyota Motors Europe (TME)
  • Load testing van de Aviobook applicatie in AWS
  • Refleqt streeft naar continuous testing, maar ook naar continuous learning. Daarvoor werken we samen met The Campus.

Werken bij Refleqt?

Bekijk onze vacatures.